KOCAELİ / GEBZE - Yahya Kemal Beyatlı Anaokulu

DİLİMİZİN ZENGİNLİKLERİ PROJESİ

Dilimizin Zenginlikleri Projesi; okullarda yapılacak söz varlığını zenginleştirme çalışmaları ile öğrencilerin dilimizin zenginliklerini tanımasını, kültür taşıyıcısı olan sözcüklerimizle buluşmasını, buna bağlı olarak da dili iyi kullanmasını ve düşünce dünyasını geliştirmesini amaçlamaktadır.

Bu sayede öğrencilerimiz dilimizin seçkin ve özgün eserlerini tanıyacak, eserlerimizde geçen sözcüklerin derinliklerini (çeşitli anlamlarını) öğrenecek; milletimizin kültürünü, birikimini, düşünce dünyasını ve hayat tarzını söz varlığımızın içinde yeniden keşfedecektir.

Bu proje ile çocuklar;

• kültür taşıyıcısı olan sözcüklerle buluşur
  • dili daha iyi kullanır
  • duygu ve düşünce dünyaları gelişir.

KASIM AYI: AİLE BULUŞMALARI

Aileler sınıflara gözlemci olarak davet edilip yapılan etkinliği seyretmeleri sağlandı. Daha sonrasında ise aile katılımı etkinliği yapılarak velilerimizle beraber kitap oluşturma çalışmaları yapıldı.

13-12-202313-12-2023

28-12-2023

ARALIK AYI: ETKİLEŞİMLİ KİTAP OKUMA ÇALIŞMALARI

Ailelerin bilgilenmesi için veli bülten panomuza etkileşimli kitap okuma bilgilendirme yazıları ve örnek kitap görselleri asılmıştır.

11-12-2023

Etkileşimli kitap okuma sonrası sınıflarımızda sözcük duvarı oluşturuldu.

21-12-2023

Yayın: 05.12.2023 - Güncelleme: 28.12.2023 14:57 - Görüntülenme: 123